Mikor van Alfréd névnap?

Alfréd

Férfi

Alfréd névnapja(i)

Január 15, Február 15, Február 23, Július 19, Augusztus 15, Augusztus 28, Október 28, November 16.

Alfréd eredete

Német.

Alfréd jelentése

Szakértelem, tündér, tanács.

A névnapok olyan különleges napok hazánkban, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akiknek a keresztneve megegyezik az adott naptári naphoz rendelt névvel. Tehát például ha ma van Alfréd névnap, akkor az olyan közelebbi ismerősőket vagy rokonokat, akinek a neve Alfréd, névnapi köszöntésben részesítjük.

Baráti körben vagy munkahelyen valószínűbb, hogy a névnapokat ünnepeljük, mint a születésnapokat, mert lehet, hogy nem tudjuk mindenkinek a születésnapját, de mindenkinek a nevét ismerjük. Az emberek általában virággal vagy csokoládéval köszöntik a névnapot ünneplő hölgyeket, a férfiakat egy üveg itallal vagy névre szóló aprósággal szokták köszönteni. A gyerekek általában édességet vagy kisebb ajándékot kapnak.

A Névnap365.hu-n található névnapokat több, különböző névnap naptárban szereplő utónevek jegyzékei alapján állítottuk össze. Hosszútávú célunk felépíteni egy, az összes magyar névnapot tartalmazó adatbázist és azt egy felhasználóbarát felületen kiszolgálni. Ha a mai névnapok, a tegnapi névnapok és a holnapi névnapok-on kívül többet keres, a(z) Alfréd névnapon kívül több mint 3,500 név névnapjait és kapcsolódó érdekességeit listáztuk.