Tegnapi névnapok

2023 March 24 - Péntek

Tegnap GáborKarinanévnapja volt.

A névnapok olyan különleges napok hazánkban, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akiknek a keresztneve megegyezik az adott naphoz rendelt névvel. Tehát például ha ma van Nikolett, akkor mindenkit, akinek a neve Nikolett, megünnepelnek. Az emberek általában virágot vagy csokoládét adnak a névnapot ünneplő nőknek, a férfiaknak pedig egy üveg ital kíváló ajándék lehet. A gyerekek általában édességet kapnak. A munkahelyen néha jobban megünnepeljük a névnapokat, mint a születésnapokat, mert lehet, hogy nem tudjuk mindenkinek a születésnapját, de mindenkinek a nevét ismerjük.

Baráti körben vagy munkahelyen például inkább megünnepeljük a névnapokat, mint a születésnapokat, mert lehet, hogy nem tudjuk mindenkinek a születésnapját, de mindenkinek a nevét ismerjük. Az emberek általában virággal vagy csokoládéval köszöntik a névnapot ünneplő hölgyeket, a férfiakat egy üveg itallal vagy névre szóló aprósággal szokták köszönteni. A gyerekek általában édességet vagy kisebb ajándékot kapnak.

A Nevnap365.hu-n található névnapokat több, különböző névnap naptárban szereplő utónevek jegyzékei alapján állítottuk össze. Hosszútávú célunk felépíteni egy, az összes magyar névnapot tartalmazó adatbázist és azt egy felhasználóbarát felületen kiszolgálni. Ha a mai névnapok, a tegnapi névnapok és a holnapi névnapok-on kívül többet keres, a(z) GáborKarina névnapokon kívül több mint 3,500 név névnapjait és kapcsolódó érdekességeit listáztuk.