Mikor van Annunciáta névnap?

Annunciáta

Női

Annunciáta névnapja(i)

Március 25.

Annunciáta eredete

Latin.

Annunciáta jelentése

Üzenethozás a Boldogságos Szűzhöz (a Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepének latin nevéből).

A névnapok olyan különleges napok hazánkban, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akiknek a keresztneve megegyezik az adott naptári naphoz rendelt névvel. Tehát például ha ma van Annunciáta névnap, akkor az olyan közelebbi ismerősőket vagy rokonokat, akinek a neve Annunciáta, névnapi köszöntésben részesítjük.

Baráti körben vagy munkahelyen valószínűbb, hogy a névnapokat ünnepeljük, mint a születésnapokat, mert lehet, hogy nem tudjuk mindenkinek a születésnapját, de mindenkinek a nevét ismerjük. Az emberek általában virággal vagy csokoládéval köszöntik a névnapot ünneplő hölgyeket, a férfiakat egy üveg itallal vagy névre szóló aprósággal szokták köszönteni. A gyerekek általában édességet vagy kisebb ajándékot kapnak.

A Névnap365.hu-n található névnapokat több, különböző névnap naptárban szereplő utónevek jegyzékei alapján állítottuk össze. Hosszútávú célunk felépíteni egy, az összes magyar névnapot tartalmazó adatbázist és azt egy felhasználóbarát felületen kiszolgálni. Ha a mai névnapok, a tegnapi névnapok és a holnapi névnapok-on kívül többet keres, a(z) Annunciáta névnapon kívül több mint 3,500 név névnapjait és kapcsolódó érdekességeit listáztuk.