Mikor van Aurélia névnap?

Aurélia

Női

Aurélia névnapja(i)

Július 19, Október 4, Október 15, Október 16, December 2.

Aurélia eredete

Latin.

Aurélia jelentése

Ehhez a nemzetséghez tartozó, aranyos.

A névnapok olyan különleges napok hazánkban, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akiknek a keresztneve megegyezik az adott naptári naphoz rendelt névvel. Tehát például ha ma van Aurélia névnap, akkor az olyan közelebbi ismerősőket vagy rokonokat, akinek a neve Aurélia, névnapi köszöntésben részesítjük.

Baráti körben vagy munkahelyen valószínűbb, hogy a névnapokat ünnepeljük, mint a születésnapokat, mert lehet, hogy nem tudjuk mindenkinek a születésnapját, de mindenkinek a nevét ismerjük. Az emberek általában virággal vagy csokoládéval köszöntik a névnapot ünneplő hölgyeket, a férfiakat egy üveg itallal vagy névre szóló aprósággal szokták köszönteni. A gyerekek általában édességet vagy kisebb ajándékot kapnak.

A Névnap365.hu-n található névnapokat több, különböző névnap naptárban szereplő utónevek jegyzékei alapján állítottuk össze. Hosszútávú célunk felépíteni egy, az összes magyar névnapot tartalmazó adatbázist és azt egy felhasználóbarát felületen kiszolgálni. Ha a mai névnapok, a tegnapi névnapok és a holnapi névnapok-on kívül többet keres, a(z) Aurélia névnapon kívül több mint 3,500 név névnapjait és kapcsolódó érdekességeit listáztuk.