Mikor van Bulcsú névnap?

Bulcsú

Férfi

Bulcsú névnapja(i)

Április 28, Május 4, Június 4, November 13, December 12.

Bulcsú eredete

Magyar.

Bulcsú jelentése

Búcsú, vérszerzódésben vért kibocsátó, vért keverő.

A névnapok olyan különleges napok hazánkban, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akiknek a keresztneve megegyezik az adott naptári naphoz rendelt névvel. Tehát például ha ma van Bulcsú névnap, akkor az olyan közelebbi ismerősőket vagy rokonokat, akinek a neve Bulcsú, névnapi köszöntésben részesítjük.

Baráti körben vagy munkahelyen valószínűbb, hogy a névnapokat ünnepeljük, mint a születésnapokat, mert lehet, hogy nem tudjuk mindenkinek a születésnapját, de mindenkinek a nevét ismerjük. Az emberek általában virággal vagy csokoládéval köszöntik a névnapot ünneplő hölgyeket, a férfiakat egy üveg itallal vagy névre szóló aprósággal szokták köszönteni. A gyerekek általában édességet vagy kisebb ajándékot kapnak.

A Névnap365.hu-n található névnapokat több, különböző névnap naptárban szereplő utónevek jegyzékei alapján állítottuk össze. Hosszútávú célunk felépíteni egy, az összes magyar névnapot tartalmazó adatbázist és azt egy felhasználóbarát felületen kiszolgálni. Ha a mai névnapok, a tegnapi névnapok és a holnapi névnapok-on kívül többet keres, a(z) Bulcsú névnapon kívül több mint 3,500 név névnapjait és kapcsolódó érdekességeit listáztuk.