Mikor van Dávid névnap?

Dávid

Férfi

Dávid névnapja(i)

Március 1, December 29, December 30.

Dávid eredete

Héber.

Dávid jelentése

Kedvelt, szeretett, összekötő, egyesítő, főember.

A névnapok olyan különleges napok hazánkban, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akiknek a keresztneve megegyezik az adott naptári naphoz rendelt névvel. Tehát például ha ma van Dávid névnap, akkor az olyan közelebbi ismerősőket vagy rokonokat, akinek a neve Dávid, névnapi köszöntésben részesítjük.

Baráti körben vagy munkahelyen valószínűbb, hogy a névnapokat ünnepeljük, mint a születésnapokat, mert lehet, hogy nem tudjuk mindenkinek a születésnapját, de mindenkinek a nevét ismerjük. Az emberek általában virággal vagy csokoládéval köszöntik a névnapot ünneplő hölgyeket, a férfiakat egy üveg itallal vagy névre szóló aprósággal szokták köszönteni. A gyerekek általában édességet vagy kisebb ajándékot kapnak.

A Névnap365.hu-n található névnapokat több, különböző névnap naptárban szereplő utónevek jegyzékei alapján állítottuk össze. Hosszútávú célunk felépíteni egy, az összes magyar névnapot tartalmazó adatbázist és azt egy felhasználóbarát felületen kiszolgálni. Ha a mai névnapok, a tegnapi névnapok és a holnapi névnapok-on kívül többet keres, a(z) Dávid névnapon kívül több mint 3,500 név névnapjait és kapcsolódó érdekességeit listáztuk.