Mikor van Gyöngyvirág névnap?

Gyöngyvirág

Női

Gyöngyvirág névnapja(i)

Április 24, Május 12, Május 14.

Gyöngyvirág eredete

Magyar.

Gyöngyvirág jelentése

Gyöngyvirág.

A névnapok olyan különleges napok hazánkban, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akiknek a keresztneve megegyezik az adott naptári naphoz rendelt névvel. Tehát például ha ma van Gyöngyvirág névnap, akkor az olyan közelebbi ismerősőket vagy rokonokat, akinek a neve Gyöngyvirág, névnapi köszöntésben részesítjük.

Baráti körben vagy munkahelyen valószínűbb, hogy a névnapokat ünnepeljük, mint a születésnapokat, mert lehet, hogy nem tudjuk mindenkinek a születésnapját, de mindenkinek a nevét ismerjük. Az emberek általában virággal vagy csokoládéval köszöntik a névnapot ünneplő hölgyeket, a férfiakat egy üveg itallal vagy névre szóló aprósággal szokták köszönteni. A gyerekek általában édességet vagy kisebb ajándékot kapnak.

A Névnap365.hu-n található névnapokat több, különböző névnap naptárban szereplő utónevek jegyzékei alapján állítottuk össze. Hosszútávú célunk felépíteni egy, az összes magyar névnapot tartalmazó adatbázist és azt egy felhasználóbarát felületen kiszolgálni. Ha a mai névnapok, a tegnapi névnapok és a holnapi névnapok-on kívül többet keres, a(z) Gyöngyvirág névnapon kívül több mint 3,500 név névnapjait és kapcsolódó érdekességeit listáztuk.