Mikor van Györke névnap?

Györke

Férfi

Györke névnapja(i)

Február 15, Február 21, Március 9, Március 12, Április 23, Április 24, Május 5, Május 9, Május 25, Július 27, November 17, December 9.

Györke eredete

Görög-latin-magyar.

Györke jelentése

Feltöltés alatt.

A névnapok olyan különleges napok hazánkban, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akiknek a keresztneve megegyezik az adott naptári naphoz rendelt névvel. Tehát például ha ma van Györke névnap, akkor az olyan közelebbi ismerősőket vagy rokonokat, akinek a neve Györke, névnapi köszöntésben részesítjük.

Baráti körben vagy munkahelyen valószínűbb, hogy a névnapokat ünnepeljük, mint a születésnapokat, mert lehet, hogy nem tudjuk mindenkinek a születésnapját, de mindenkinek a nevét ismerjük. Az emberek általában virággal vagy csokoládéval köszöntik a névnapot ünneplő hölgyeket, a férfiakat egy üveg itallal vagy névre szóló aprósággal szokták köszönteni. A gyerekek általában édességet vagy kisebb ajándékot kapnak.

A Névnap365.hu-n található névnapokat több, különböző névnap naptárban szereplő utónevek jegyzékei alapján állítottuk össze. Hosszútávú célunk felépíteni egy, az összes magyar névnapot tartalmazó adatbázist és azt egy felhasználóbarát felületen kiszolgálni. Ha a mai névnapok, a tegnapi névnapok és a holnapi névnapok-on kívül többet keres, a(z) Györke névnapon kívül több mint 3,500 név névnapjait és kapcsolódó érdekességeit listáztuk.